shpare_faad94e

*

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА

*

ЧУДОТО МОКСА

Страхотните приложения на моксата, съчетани с други лечебни растения, са широко тествани, изследвани и развивани от поколения лекари вече повече от 3000 години.

Какви са ползите от мокса?

Независимо в коя част на тялото се намира, хроничната болка може наистина да повлече човек надолу и да повлияе отрицателно на всички други аспекти на живота.

Може би вече сте опитали всичко без особен успех. Позволете ми да ви разкажа за малко известно решение, което е:

 

ДОСТЪПНО
Започвайки от само 15 € за едномесечно лечение!

 

ЛЕСНО ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ
Всеки може да го използва сам.

 

БЕЗОПАСНО

Стига да следвате дадените много прости инструкции.

 

БЕЗ НИКАКВИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ

Добре, може би ще мирише малко странно, но ако това е най-лошото за живеене без болка, лесно ще го преодолеете.

… и се използва от китайците вече повече от 3000 години!

Акупунктура без игли

Моксотерапията (灸) представлява горене на специално приготвен според познанията на традиционната китайска медицина висококачествен пелин, наречен МОКСА.

Мокса се запалва и след това се държи близо до болезнените зони на пациента или върху определени акупунктурни точки.

Вероятно вече знаете за многото предимства на акупунктурата, нали?

Множество проучвания показват ефективността на мокса при лечение на остри или хронични болки в гърба, болки в коляното вследствие на остеоартрит, миофасциална болка и главоболие.

 

Източник: NCBI

 

Моксотерапията действа по абсолютно същия начин като акупунктурата… но без игли!

Специалните къси инфрачервени лъчи, които се образуват при горенето на мокса, проникват 3-4 пъти по-дълбоко от обикновените дълги инфрачервени лъчи. Това означава, че ефектът им  достига по-дълбоко в тъканите Ви, за да осигури по-силно облекчаване на болката и изразен лечебен ефект.

Доказано е, че използваният инфрачервен (IR) терапевтичен модул е ефективен за намаляване на хроничната болка в кръста и не са наблюдавани нежелани ефекти.

 

Източник: NCBI

 

Инфрачервените лъчи представляват безопасна и ефективна допълнителна терапия при редица мускулно-скелетни състояния, включително остеоартрит на коляното, фибромиалгия и хронична миофасциална болка.

 

Източник: NCBI

 

Целта на моксата е да насърчи кръвообращението, да изчисти меридианите (линиите на биоелектрическа енергия в човешкото тяло), и така да облекчи моментално болката в областите, в които я има.

Какво точно e МОКСА?

МОКСА е името, дадено на лечебната билка китайски пелин, наричана още сребрист пелин (на латински: Artemisia argyi).  Пръчиците от мокса на д-р Тиен са направени по тайна семейна рецепта, включваща висококачествен пелин, но и много други лечебни китайски билки!

Страхотните приложения на моксата, съчетани с други лечебни растения, са широко тествани, изследвани и развивани от поколения лекари вече повече от 3000 години.

Мокса се използва широко и днес заради многобройните ползи, които има за поддържане на здравето. А някои хора използват мокса и за прогонване на зли духове и привличане на късмет!

Мокса е важна част от традиционната китайска медицина.

Мокса се базира на същите принципи като акупунктурата, и тази древна и екологична терапия става все по-популярна и привлекателна по света поради своите характеристики:

  • Без игли
  • Без болка
  • Без токсични странични ефекти

Как моксата може да лекува тялото ни? 

Според традиционната китайска медицина, човешкото тяло е единна система, в която трябва да има баланс на енергиите Ин (магнитна) и Ян (електрическа).

Тези енергии протичат в така наречените меридиани, точно както протича ток по металните жици. Тези 12 меридиана и техните 365 акупунктурни точки, които си предават информация едни на други, могат да се разглеждат като „електромагнитната система“ на човешкото тяло.

При здравословно физиологично състояние вътрешните органи комуникират с акупунктурните точки чрез меридианната система. При патологично състояние акупунктурните точки и меридианите са блокирани и не могат да елиминират токсините, които са провокирали заболяването или болката.

Болестта е просто следствие на дисбаланс между Ин и Ян, който се проявява поради прекъсване на техния поток в тялото.

Мокса, подобно на акупунктура, действа чрез повторно активиране на тези електрически пътища в човешкото тяло, за да могат енергиите да потекат отново, да започнат лечебния процес и да възстановят жизнеността.

Топлината, която произвежда горенето на мокса стимулира акупунктурните точки и специфичната област на тялото където има болка. 

Как да изпозлвате МОКСА, може да разберете като се запознаете с подробното описание от бутона по-долу

Какви са ползите от мокса?

Моксата има широк спектър от приложения, не само за пациенти с хронични заболявания, но и за тези, които току-що се сблъскват с ново физическо заболяване.

Ползите от терапията с мокса са многобройни:

  • Подобрява кръвообращението и незабавно облекчава болката: главоболие, болки в ставите, болки в мускулите, болки в нервите, болки в стомаха, болезнена менструация и др.
  • Подобрява функциите на имунната система и намалява възпалението, като по този начин помага в борбата със или за предотвратяване на инфекции от всякакъв вид.
  • Повишава физическата устойчивост и се бори с умората.
  • Изчиства ума и помага за преодоляването на стреса.
  • Успокоява нервите и помага за дълбок и качествен сън.
  • Помага при много, много други състояния: анемия, психични заболявания, заболяване на простатата, често уриниране, високо кръвно налягане, висока кръвна захар и др.

Мокса пречиства въздуха!

Моксата също така елиминира вируси и бактерии във въздуха.

Ако някой от Вашето семейство се разболее от грип, най-добрият съвет, който бихме могли да Ви дадем

е да запалите една пръчица мокса (не в металния контейнер!) и да обиколите с нея стаята, за да почистите въздуха.

Ето как древните китайци са се борили с чумата преди векове! Това е причината да се смята, че горящата мокса прогонва злите духове и привлича късмет!

Защо някои хора изпитват засилване на заболяването след използване на мокса?

 

Някои хора може да изпитат усещане за сухота в устата след използване на мокса. Това е абсолютно нормално явление, тъй като енергиите в тялото се настройват, за да постигнат отново равновесие.

Отрицателната енергия може да се е натрупвала дълго време в тялото и неизбежно ще се появят

различни реакции, когато я освободим.

Например, когато използвате мокса над точката „джунг уън” (над стомаха), е възможно да изпитате известен дискомфорт в областта на черния дроб или в епигастралната област (слънчевия сплит).

Това може да е знак за скрит проблем в тези области.

Когато се използва мокса в точката „гуан юан“ (долната част на корема), може да се разкрият скрити гинекологични проблеми, проблеми с простатата или някои заболявания на репродуктивната система.